Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás  (A.)
Jézus szeretete a gyermekek iránt
Május 7-e legyen a keresztény vértanúk emléknapja
2011-02-19 Forrás: Magyar Kurír
Massimo Introvigne, az Európai Biztonsági és Együttműködései Szervezet (EBESZ) képviselője február 18-án délután az Európai Egyházak Konferenciája (KEK) és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) közös bizottsága ülésén elhangzott előadásában javaslatot tett az emléknap időpontjára, és szólt a vallásszabadságot századunkban fenyegető veszélyekről.
Az olasz vallásszociológus idén január 5-én kezdte meg tevékenységét az EBESZ-nél, mint a faj- és idegengyűlölet, a keresztények és más vallások hívei elleni diszkrimináció és üldöztetés elleni küzdelem referense. Beszédében utalt rá, hogy a szervezet május 4-én kerekasztal konferenciát tart Rómában a keresztényekkel szembeni intoleranciáról, a keresztények érő diszkriminációról. Javasolta, hogy a II. János Pál által 2000-ben a Kolosszeumnál megtartott ökumenikus találkozó emlékére, amelyet korunk keresztény vértanúinak szenteltek, május 7-én tartsák meg világszerte a keresztény vértanúk emléknapját.

Felszólalásában Introvigne professzor elemezte XVI. Benedek pápa ez év január elsejére írt béke világnapi üzenetét, amely a vallásszabadság témájával foglalkozott. A fundamentalizmusban a hit tagadja az értelmet, míg a laicizmus nem ismeri el a hitet. Mindkettő a vallásszabadság ellensége. Ezzel szemben csak a hit és az értelem közötti helyes egyensúly biztosíthatja a vallásszabadságot, amely az erkölcsi szabadság és minden igazi szabadság kezdete – tanítja XVI. Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép