Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Krisztust hirdetjük
Topor Márta  Colosseum
Nagy-Britannia: az életvédő mozgalmak támogatják az abortusztabletta használatát korlátozó döntést
2011-02-21 Forrás: Vatikáni Rádió
„A nők és az igazság győzelme a biztosnak sosem tekinthető abortusz felett” – így válaszoltak az angol életvédő mozgalmak egy brit bíró ítéletét követően, aki visszautasította azt a kérelmet, amely a nők gyógyszerekkel otthon is elvégezhető abortuszára irányult. A döntés nem engedélyez semmiféle olyan abortuszt elősegítő cselekedetet, amelyet nem kórházban és orvosi felügyelettel végeznek.
Több hétnyi vitát követően az angol legfelsőbb bíróság bírója, Michael Supperstone kijelentette, hogy a nők otthoni abortuszának engedélyezése a 1967-es „Abortion Act” elfogadhatatlan újraértelmezése lenne. A jogi vita elindítója, a British Pregnancy Advisory Service (Brit Terhességi Tanácsadó Szolgálat), évente Nagy-Britanniába mintegy 200 ezer abortuszból 55 ezret hajt végre.

Az intézmény szerint a terhesség első kilenc hetében az előírásoknak megfelelően szedett Ru486 nevezetű tablettával engedélyezni kellene a nőknek az otthon, egyénileg is végrehajtható abortuszt.

A kérvényt a brit kormány is visszautasította a jelenleg érvényben lévő szabályokra hivatkozva, miszerint a terhesség-megszakításra alkalmazott gyógyszereket csakis egészségügyi struktúrákban és orvosi felügyelettel lehet használni.

Katherine Hampton, a „Meg Nem Született Gyermekek Védelméért Egyesület” szóvivője szerint Supperstone bíró döntése „győzelem a nők számára”. Ha a Brit Terhességi Tanácsadó Szolgálat megnyerte volna a pert, az hamis lehetőséget kínált volna a „biztos” terhesség-megszakításra, és növelte volna az abortuszkísérletek számát. Ezen túl további korlátozásokat jelentett volna az orvosok és ápolók számára a lelkiismereti okokból való visszautasítás területén.

Margaret Cuthill, az Abortion Recovery Care and Helpline (ARCH – abortusz utáni lelki segélynyújtás) nemzeti koordinátora is megelégedéssel kommentálta a döntést: „Az abortusz sosem jó gyógykezelés a nők számára”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép