Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szt.László Plébániatemplom, Bp.,Topor M.
Séta  si.
Megöltek egy lengyel szalézi papot Tunéziában
2011-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
33 éves volt Marek Rybiński, lengyel szalézi misszionárius, akit holtan találtak február 18-án reggel a manoubai szalézi iskola területén, Tunéziában. A papot az intézmény raktárhelységében végezték ki támadói, torkát késsel elvágták. Marek atya 2007 óta teljesített szolgálatot Manoubaban, ahol a szalézi közösség pénztárosa volt, ezen kívül a tunéziai érsek kinevezésére a helyi lengyel közösség vezetőjeként tevékenykedett.
Nagy gondot fordított a fiatalok bérmálásra való felkészítésére – olvasható a Szalézi Rend magyar internetes honlapján. Temetésére február 28-án, hétfő délután került sor a tuniszi székesegyházban, majd holttestét Lengyelországba szállítják és Varsóban helyezik örök nyugalomra.

Bronisław Komorowski lengyel elnök posztumusz kitüntetésben részesíti Marek Rybiński lengyel szalézi misszionáriust, amellyel az Újjászületett Lengyelország Hivatalos Nagykeresztjét adományozza a tragikus körülmények között elhunyt szalézi atyának. Az elismerést „a gyermekek és a fiatalok erkölcsi nevelésében elért nagy eredményeiért, az embertársak iránti szeretetről való tanúságtételéért, és a misszionáriusi küldetésében elért eredményeiért” kapja.

Az érdemkereszt Lengyelország egyik legjelentősebb kitüntetése, amelyet a nevelés-oktatás, a tudományok, a sport, a kultúra, a művészet, a gazdaság, a nemzetvédelem, a szociális tevékenységek, a nemzetközi kapcsolatok terén teljesített kiváló tevékenységért ítélnek oda. 1921. február 4-én hozták létre és katonai, illetve civil személyeket tüntetnek ki vele, akik között külföldieket is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép