Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

v.Nagy János László: Álmos bemutatja Árpádot
A tó.  Topor M.
Koló árnyékában
2008-12-03 Forrás: Hírszerző
December 2-án stílszerűen egy dunai hajóétteremben mutatták be Kozmann György-Kaszala Claudia: Koló árnyékában című regényét.
Kozmann György és Kaszala Claudia könyve a júliusban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusnak, Kolonics Györgynek állít emléket. A sajtóbemutatón a műből Koló kedvenc színművésze, Rudolf Péter olvasott fel részleteket. A regény csütörtöktől kapható a könyvesboltokban és a hipermarketekben, a szerzőpáros az Auchan áruházaiban és a Líra könyvesboltokban tart dedikálókörutat.
A könyv ára 1990 forint, a bevétel nagy része a hamarosan megalakuló Kolonics György Alapítvány számlájára kerül.

Kozmann György elmondta, hogy már régóta érett benne a könyv gondolata, ám inkább ne valósult volna meg a terve, csak mehetne még Kolóval párost. Az olimpiai bronzérmes kenus Kaszala Claudiát kérte fel a regény megírására, hiszen tudta, hogy Koló nemcsak riportalanya volt 12 éve, hanem jó viszonyban is voltak.

Kaszala Claudia megjegyezte, hogy az utolsó két interjút ő készítette a kétszeres olimpiai bajnok kenussal, a könyv megírásában pedig nagy segítségére voltak a csapattársakkal folytatott beszélgetések, melyek során az emlékeket felidézve hol sírtak, hol nevettek. A sajtótájékoztatón részt vett Ludasi Róbert, Koló edzője, valamint Kiss Tamás is, aki a tragédia után betérdelt Kozmann György mögé a hajóba és Pekingben arannyal felérő bronzérmet szerzett. Beszédet mondott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke Dr.Baráth Etele.

A regény két síkon játszódik, Kozmann György a jelenben egyes szám első személyben beszélget a hawaii reptéren a németek kenus legendájával, Andreas Dittmerrel. Meglepő titkok, humoros és szívszorító történetek kerülnek napvilágra. Koló sportolói nagyságát és az emberi szerénységét bemutató sztorik segítenek közelebb hozni az olvasókhoz a sportágat, a nagyszerű sportolókat, a mindennapi küzdést, mintha maguk is ott ülnének valakinek a hajójában.
A sajtótájékoztatót követő ebéd menüsora Koló kedvenc ételeiből állt: gyümölcsleves, rántott padlizsán, natúrszelet bakonyi mártással és rizs került az asztalra, desszertként Tibi csokit szolgáltak fel.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép