Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Könnyező Szűz Mária
Őszi fasor
Magyar egyházi vezetők látogatása a Sándor-palotában
2008-12-03 Forrás: Katolikus Egyház
Sólyom László köztársasági elnök magyarországi és határon túli magyar egyházi méltóságokat fogadott hivatalában december 2-án. A találkozón részt vett Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi görög katolikus megyéspüspök, valamint a határon túli magyar katolikus egyházmegyék képviseletében hét püspök, köztük Német László, akit nyáron nevezett ki XVI. Benedek pápa Nagybecskerek főpásztorává.
A találkozó az állam és az egyház és a határon túli magyar egyházak között fennálló viszonyt kívánja reprezentálni – kezdte köszöntőjét az államelnök. Alkotmányos értelemben az állam és az egyház egymástól elválasztva működik, ez a jóindulatú és felszabadult együttműködés garanciája.

Egyes tevékenységek területén – mint az oktatás, a szegényekről, árvákról, elesettekről való gondoskodás – az egyház működése sokkal régebbi, mint az államé. Ezek most már közös feladatok, de az állam nagyrészt átadja ezek végzését az egyházaknak, megadva ugyanazon támogatásokat, mint a saját intézményeinek.

A köztársasági elnök kifejezte nagyrabecsülését az egyházaknak oktatási és karitatív tevékenységükért, hangsúlyozva ezek szükségességét. A jelenlegi gazdasági válságra utalva – amelynek mértéke és a vele járó nehézségek még nem tudatosultak az emberekben – Sólyom László arra kérte az egyházak vezetőit, hogy a kézzelfogható anyagi segítség mellett lelki támaszt is nyújtsanak a rászorulóknak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép