Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Asztali szobor
X. Kelemen
Egymillió csillag a szegényekért - Nemzetközi szolidaritási akció karácsonykor
2008-12-04 Forrás: Katolikus Egyház
A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben. Ezt a fényt jelképezik azok a gyertyák, amelyeket december 7. és 14. gyújthatnak azok, akiknek szívében már fellobbant a szeretet. A gyertyáért felajánlott adományból a Karitász élelmiszer-adománnyal segíti a szegényeket. Minden egyes gyertya kiáltás az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a társadalom peremére szorultakért.
A katolikus karitatív akció 1998-ban Franciaországból indult a Párizsi Főegyházmegye kezdeményezéseként. Elsőként Spanyolország és Németország, majd Svájc csatlakozott a programhoz. Az Egyház hivatalos segélyszervezetei, a Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan a mára 12 európai országban jelen lévő szolidaritási akcióban, amelynek célja az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése.

Magyarországon a szolidaritás egymillió csillaga december 7-én ragyog fel először, és egy héten keresztül nap mint nap arra figyelmeztet, hogy vannak nálunk sokkal szegényebb emberek. Az országos akcióban nyolc egyházmegyei karitászszervezete vesz részt, így a szolidaritás fényei felgyúlnak az egri, a szeged-csanádi, a pécsi, a kaposvári, az esztergom-budapesti, a székesfehérvári, a veszprémi és a szombathelyi egyházmegyék területén.

További információ található a Katolikus Karitász honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép