Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Makkosmária Fogolykiváltó Boldogasszony kegytemplom
Békéscsaba Evangélikus Nagytemplom
Pénteken akár sztrájk is lehet a MÁV-nál
2008-12-04 Forrás: Gondola
December 5-én indulhat újra a vasúti sztrájk – értesült az Index. Állítólag a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének az elnöksége csütörtökön ülésezik, és dönt arról: mikor folytatódjon az elvileg február elseje óta tartó, legutóbb júliusban felfüggesztett gördülősztrájk.
Elkerülhetetlen a sztrájk, készüljetek, időpontjáról szakszervezetünk döntését a szokásos módon hozzuk tudomásotokra! – november utolsó napjaiban ezt a felhívást tette közzé honlapján a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). Az Index információi szerint a szakszervezet csütörtöki elnökségi ülésén döntenek arról, hogy december 5-én, pénteken ismét leálljon a vasút.
A szakszervezet nem kommentálta ezt az értesülést. A VDSZSZ-nél csak annyit közöltek, hogy csütörtökön valóban lesz elnökségi ülés a szakszervezetnél. Ha munkabeszüntetésről döntenének, akkor azt a korábban megszokott módon, a vonatok leállását megelőző napon nyilvánosságra hozzák.

A VDSZSZ még február 1-jén hirdette meg határozatlan idejű, úgynevezett gördülősztrájkját (ennek lényege, hogy bármikor felfüggeszthető és újraindítható). A vasutasok az elmúlt csaknem tíz hónapban összesen kevesebb, mint fél tucatszor állították le a munkát, legutóbb július 14-én.

A vasutasok a MÁV Cargo eladásából származó pénzek egy részéért és a kiszervezett dolgozóknak járó egységes 10 százalékos kiegészítő béremelésért kezdtek tiltakozni. Időközben a követeléseiket kiegészítették – a megemelt inflációs várakozásokra hivatkozva – a bérek további 1,1 százalékos emelését, majd a korábban bezárni tervezett 38 mellékvonal megtartását. A követelések egy részéről a bíróság megállapította, hogy azokért nem jogszerű sztrájkolni: így kimondták egyebek mellett, hogy a megemelt inflációs várakozások miatt nem lehet kiegészítő béremelést kérni, valamint azt, hogy a hatályos kollektív szerződés rendezi a bérmegállapodás kérdését, ezért 10 százalékos béremelési követelésért sem lehet sztrájkolni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép