Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

A zsidók Jézus halálát kívánják Pilátustól
Január 1
„II. János Pál boldoggá avatása a hit nagy megnyilvánulása lesz”
2011-04-06 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 5-én, kedden délelőtt a szertartást ismertető szentszéki sajtókonferencián Agostino Vallini bíboros az esemény lelki szempontjaira világított rá. A szentek azok a személyek, akik megtestesítik az evangéliumot. II. János Pál egész életének középpontjában az Istenbe vetett hit állt. Erős és következetes hite mentes volt a félelemtől és bármiféle kompromisszumtól, tanúságot tett róla utolsó leheletéig. Ez a hit az emberek iránti szeretetben nyilvánult meg. Megkülönböztetett figyelemmel fordult a szegények, a gyengék, a betegek, a társadalom peremére szorult személyek felé.
A leendő boldog sokat mondott „csöndjei” által is. A betegség és a fájdalom nyomai arcán felfedték, hogy az ember óriási értéket jelent végső elesettségében is. II. János Pál megtanította, hogy hogyan kell élni és hogyan kell meghalni – mondta Vallini bíboros, utalva rá, hogy éppen abban az időszakban, Olaszországban közéleti vita tárgyát képezte az „élet végének” kérdése.

A pápa egyben a béke nagy védelmezője volt, összetett és egymástól eltérő társadalmi körülmények között, a múlt század második felében és századunk első éveiben. II. János Pál az egész világot életterének és missziós területének tekintette – tett hozzá Vallini bíboros.

Azt is elmondta: mint római segédpüspök személyesen benyújtott egy kérvényt a Szentszékhez, hogy tegyék kötelezővé II. János Pál liturgikus emléknapját, amelynek időpontját még meg kell határozni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép