Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Erzsébet  si.
Juliusz Janusz elköszönt a köztársasági elnöktől
2011-04-14 Forrás: Magyar Kurír
Búcsúlátogatáson fogadta a magyarországi diplomáciai szolgálatait befejező Juliusz Janusz apostoli nunciust Schmitt Pál. Őszentsége, XVI. Benedek pápa 8 évnyi magyarországi szolgálat után február 10-én kinevezte Juliusz Janusz érseket Szlovénia apostoli nunciusává és Koszovó apostoli delegátusává.
Schmitt Pál köztársasági elnök április 13-án búcsúlátogatáson fogadta hivatalában Juliusz Janusz apostoli nunciust. Az államfő XVI. Benedek pápa közelgő születésnapja és pápává választásának évfordulója kapcsán a Szentatyának szóló jókívánságai tolmácsolását kérte a nunciustól.

A magyar államfő megtiszteltetésnek nevezte, hogy május 27-én, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója és az Európai Unió soros magyar elnöksége alkalmából a magyar állam koncertet mutathat be a Vatikánban, amelyen XVI. Benedek pápa maga is részt vesz.

Schmitt Pál felidézte a nunciussal való együttműködését, amelynek emlékezetes pillanata volt, amikor a budapesti diplomáciai testület, Juliusz Janusz javaslatára, a köztársasági elnök újévi fogadásán elénekelte a magyar himnuszt.

A nuncius örömmel nyugtázta, hogy az utóbbi egy évben Magyarország és a Szentszék közötti kapcsolatok számos nyitott kérdését sikerült rendezni, és hogy helyreállt a szentszéki–magyar vegyesbizottság ülésezési rendje.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép