Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Búzatábla
V. Sixtus
Összehangoltan közvetítik a közszolgálati adók II. János Pál pápa boldoggáavatását
2011-04-19 Forrás: Magyar Kurír
Összehangoltan közvetítik II. János Pál boldoggáavatását a közmédiumok, az MTVA (Médiaszolgálatatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) alá tartozó adók, így az MTV, a Magyar Rádió és a Duna Televízió. Mint azt az erről szóló sajtótájékoztató vendége, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek megjegyezte: II. János Pálnak már a temetése is rekordot döntő közvetítéssel párosult.
Mint azt a bíboros elmondta: II. János Pál pápa május elsejei boldoggáavatásának is egyetemes üzenete van. Ez azt jelenti, hogy kérhetjük a pártfogását, az egyház pedig példaképként állítja elénk őt. Erdő Péter szerint a lengyel pápa mindenkinek tudott mondani valamit. Még a halálával is azt üzente, hogy a végső órákban is gondolhatunk másokra, illetve hogy egy beteg, idős embernek is van méltósága.

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója elmondta: a közszolgálati adók összehangoltan közvetítik a boldoggáavatást. Hozzátette, hogy a vallási műsorok megújítására készülnek, és azt szeretnék, hogy a vallások, köztük a kereszténység által képviselt egyetemes emberi értékek minden műsorban megjelenjenek, ne csak a vallási jellegűekben, ezeket minden műsorban képviselni kell.

Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója szerint a boldoggá avatás az egyik leglátványosabb szertartás. Mint elmondta, a tévében műsorára tűzik II. János Pál egy darabját, Az aranyművest is, aminek színházi előadását Kecskeméten vették fel. Az esszéisztikus darab a házasságról, férfi-nő kapcsolatról szól.

Barlai Tamás, az MTV vallási műsorok szerkesztőségének vezetője is leszögezte: a vallási értékek egyetemes jellegűek, ezeknek nem csak a vallási műsorokban kell megjelennie. Az MTV kéttucat műsorral készül II. János Pál boldoggáavatására. Magát a szertartást május elsején, vasárnap délelőtt tíztől közvetítik, az adók többsége délig, az m1 viszont a végéig, ami fél egy felé várható. A Szent István-bazilika előtti téren pedig kivetítőn lehet majd nyomon követni a szertartást.

A közmédia részletes programkínálatát II. János Pál pápa boldoggá avatásáról programajánlónkban tekintheti meg.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép