Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

VIII. Ince
Újkígyósi Katolikus templom oltára
II. János Pál vérét ereklyeként használják majd
2011-04-26 Forrás: Erdély.ma
A 2005-ben elhunyt II. János Páltól életének utolsó napjaiban vett vért mutatják majd be hivatalos ereklyeként a volt katolikus egyházfő vasárnap tartandó boldoggá avatási szertartásán – olvasható a Vatikán által kedden kiadott közleményben
A Szentszék közlése szerint a legutolsó kórházi kezelés alkalmával II. János Páltól négy fiola vért vettek le, és azt a Vatikántól nem messze lévő Bambino Gesu kórház rendelkezésére bocsátották egy esetleges vérátömlesztéshez.

A néhai egyházfő vérét az intézet nem használta fel, így az egyik fiolát a boldoggá avatásra készülve egy „értékes ereklyetartóba" helyezik, és vasárnap kiállítják azt a hívek elé.

Május 1-jén zarándokok tízezreit várják a vatikáni Szent Péter térre, ahol XVI. Benedek pápa elvégzi II. János Pál boldoggá avatási szertartását.

A lengyel származású katolikus egyházfő hosszú szenvedés után 2005. április 2-án, 84 éves korában hunyt el.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép