Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

B.U.É.K.  (A)
Topor Márta:  Szt. Péter bazilika a másik oldalról
Meghalt az orosz ortodox egyház vezetője
2008-12-05 Forrás: Erdély Online
Az orosz ortodox egyház vezetője péntek reggel elhunyt - jelentette be az egyház. II. Alekszij pátriárka 79 éves volt, Moszkvához közeli otthonában halt meg. A halál okát egyelőre nem árulták el, de a vallási vezető már volt kórházban szívprobléma miatt.
II. Alekszij segített az orosz ortodox egyház tekintélyének visszaállításában a kommunizmus évtizedeinek elnyomása után. A római katolikus egyházzal azonban híresen rossz kapcsolata volt, miután sem II. János Pál pápával, sem az őt követő XVI. Benedekkel nem volt hajlandó találkozni.
Az egyházfő Alekszej Ridiger néven született, 1929. február 23-án Észtországban, egy ortodox pap fiaként. 1990-ben lett az orosz ortodox egyház vezetője. 2007 májusában II. Alekszij vezetése alatt egyesült újra nyolcvan év után az orosz ortodox egyház oroszországi és addig külföldi száműzetésben élő ága.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép