Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Kegykép története
Szent Krisztina vértanúnő
Hívek százezrei rótták le kegyeletüket Boldog II. János Pál koporsója előtt
2011-05-02 Forrás: Vatikáni Rádió
A hétfő délelőtti hálaadó szentmisét követően folytatódott a Szent Péter bazilikában a zarándokok áradata, hogy leróhassák tiszteletüket a lengyel pápa földi maradványai előtt. Vasárnap 250 ezer hívő imádkozott az új boldog koporsója előtt, amelyet vasárnap reggel hoztak fel a vatikáni grottákból és helyeztek el a katedra oltár előtt a vatikáni színeknek megfelelően gyönyörű fehér és sárga virágokkal övezve, valamint égő gyertyákat állítva köré. A Svájci Gárda négy tagja őrizte folyamatosan a koporsót.
A vatikáni bazilika hétfőn este fél hatig maradt nyitva, délután 4 órakor kezdődött meg az utolsó rózsafüzér az új boldog tiszteletére.

Vasárnap délután egy órától kezdve a hívek rendezett sorokban várakoztak hosszasan a Szent Péter téren, hogy a boldoggá avatási szertartást követően bejuthassanak a vatikáni bazilikába. Hétfőn is tízezrek álltak sorba órák hosszat a téren. A templomban a zarándokok kegyelet teljes néma csendben haladtak II. János Pál koporsója felé, majd a katedra oltár mögött megkerülve a koporsót vonultak a kijárat irányába. Sokan megálltak az oltár két oldalán kijelölt helyen, hogy térdre ereszkedve mélyedjenek imába az új boldog előtt vagy kapcsolódjanak be a rózsafüzér imádságba. Voltak, akik leveleket, kis cédulákat, virágokat, gyertyákat és más tárgyakat hagytak Boldog Karol Wojtyła koporsója közelében.

Vasárnap este 6 órakor Angelo Comastri bíboros, a pápa Vatikánvárosbeli helynöke vezette a Mária-imádságot. Arra buzdította a híveket, hogy vigyék haza családjaikba a boldoggá avatás emlékét átalakítva azt a hitről való tanúságtétellé. Emlékeztetett arra, hogy II. János Pál milyen szorosan kötődött a rózsafüzér imádsághoz. A szertartás végén Comastri bíboros felolvasta a Boldog II. János Pálhoz szóló imát.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép