Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

St Jerome in the Wilderness
Az utolsó ítélet.  Topor Márta
„A család: munka és ünnep”
2011-05-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 24-én, kedden délelőtt fél 12-kor a Szentszék sajtótermének II. János Pál aulájában sajtókonferencián mutatták be a Pápai Család Tanács új dokumentumát, amelyet előkészítő katekézisnek szánnak a családok hetedik világtalálkozójára. Az összejövetelt 2012. május 30-a és június 3-a között tartják Milánóban. A dokumentum a Vatikáni Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
Ennio Antonelli bíboros, a Pápai Család Tanács elnöke kedd délelőtti felszólalásában mindenekelőtt ismertette a dikasztérium új honlapját, majd emlékeztetett rá, hogy a Pápai Család Tanács 30 évvel ezelőtt született. Boldog II. János Pál pápa 1981. május 13-án, a Fatimai Szűzanya liturgikus emléknapján kívánta nyilvánosan bejelenteni a Pápai Család Tanács, valamint a házasság és család tanulmányozásával foglalkozó II. János Pál Intézet létrehozását. Mint ismeretes, éppen ezen a napon törtek életére, így egyfajta „vérkeresztségen” ment keresztül a két intézmény, amely II. János Pál, a családok pápája szívében született. Az Intézet már megtartotta az évfordulós ünnepséget, a Tanács pedig idei őszi plenáris ülésén emlékezik meg a jubileumról, valamint az 1981. november 22-én közzétett Familiaris Consortio k. apostoli buzdításról, amely a család pasztoráció magna chartája.

A Pápai Család Tanács, amelynek megalapítását a Familia a Deo Instituta k. Motu proprio-jában jelentette be Boldog II. János Pál, ennek az apostoli buzdításnak a fényében mozdítja elő a család védelmét és elismerését az egyházi közösségben és a polgári társadalomban – mutatott rá Antonelli bíboros.

A Pápai Család Tanács a bíboros elnökön és a 13 tagon kívül magába foglalja az elnökségi bizottság 25 bíboros és püspök tagját, 20 házaspárt és 40 szakértő konzultort. A dikasztérium minden munkatársa szoros együttműködésben végzi feladatát. A kétévente Rómában megrendezésre kerülő plenáris ülésen közösen vitatják meg a legfontosabb kérdéseket. Idén a Familiaris Consortio k. apostoli buzdítás tanítását mélyítik el, különös tekintettel a következő témákra: „az egyház családra vonatkozó tanának fejlődése a közelmúltban, a családok helyzete a mai világban, a család pasztoráció megújulásának szükségessége, a szexualitás értéke a keresztény antropológia szerint, a házastársi spiritualitás, a család, mint társadalmi és egyházi alany, az emberség és a keresztény élet iskolája.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép