Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Fent
A Szentatya a Mária-hónap lezárásakor a Szűzanya oltalmába ajánlotta az egyházat és az egész világot
2011-06-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 31-én, kedden Mária Erzsébetnél tett látogatásának liturgikus ünnepén este 8 órakor kezdődött a Vatikáni Kertekben a hagyományos fáklyás körmenet, amelynek végén XVI. Benedek pápa, a vatikáni Lourdes-i barlangnál beszéddel fordult az összegyűlt hívekhez, köztük Angelo Comastri bíboroshoz, vatikánvárosi helynökéhez, a Szent Péter bazilika főpapjához. „A Mária-hónap lezárása alkalmából a Szűzanyával együtt dicsőítsük az Urat mindazokért a csodálatos dolgokért, amelyekkel továbbra is ott működik az egyház és mindannyiunk életében” – mondta bevezető szavaiban a pápa.
Nagy örömet jelent, hogy ez a hónap II. János Pál boldoggá avatásával kezdődhetett el. Élete az egész egyház számára a kegyelem nagy ajándéka, tanúságtétele továbbra is megvilágosítja életünket és arra ösztönöz, hogy Krisztus igaz tanítványai legyünk, hogy a hit bátorságával kövessük Őt, hogy ugyanúgy szeressünk, mint ahogy Ő is szeretett minket és életét ajánlotta értünk – magyarázta a Szentatya.

Mária Erzsébetnél tett látogatása pontosan a hit bátorságáról való elmélkedésre hív. Erzsébet otthonában fogadja a Szüzet, aki az angyal üzenetére hittel válaszolt bátran átadva magát ezáltal az isteni tervnek. II. János Pál a Redemptoris Mater k. enciklikájában hangsúlyozta: „A hitben teljesen átadta magát Istennek, minden fenntartás nélkül, és ’önmagát’ mint az Úr szolgáló leányát teljesen fia személyének és munkájának szentelte” (13). Ezért Erzsébet így üdvözölte Máriát: „Boldog vagy, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked” (Lk 1, 45). Mária valóban hitte, hogy Istennek semmi sem lehetetlen és Benne bízva hagyta magát a Szentlélek által vezetni. Ki ne vágyna arra, hogy bizalommal Istenre tudjon hagyatkozni? – tette fel a kérdést XVI. Benedek. Ezért a kegyelmekben gazdag Máriához fordulva kérjük, hogy az isteni Gondviselés által mi is nap mint nap alázatos és tiszta hittel igent tudjunk mondani Isten hívására.

A húsvéti időszakban, a Feltámadt Krisztustól a Szentlélek ajándékát kérve, bízzuk Szűz Mária anyai oltalmára az egyházat és az egész világot – fohászkodott a Szentatya, majd azért imádkozott, hogy minden megkeresztelt ember részesüljön a keresztre feszített és feltámadt Isten misztériuma által megvilágosított élet kegyelmében. Beszéde végén XVI. Benedek pápa apostoli áldását adta a jelenlévő hívekre, családtagjaikra és szeretteikre, valamint a szenvedőkre.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép