Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Nem tudom
Mária ábrázolás
Templomok éjszakája Komáromban
2011-06-01 Forrás: Felvidék.ma
A komáromi Szent András templom május 27-én, a Templomok éjszakája programsorozat keretén belül új utakat keresve próbálta szívünkhöz közelebb hozni a szakrális teret és rajta keresztül Urunkat, Jézus Krisztust, a mindent beragyogó Világosságot. Robert Bezák, nagyszombati érsek köszöntőjét követően két, nagyon mély teológiai eszmeiséget hordozó előadás következett.
Az elsőben ft. Kránitz Mihály (Budapest) professzor úr gondolatait hallhattuk a fényről, amely oly nélkülözhetetlen része életünknek. Bibliai kijelentések széles skáláját felvonultatva utalt egyben a liturgiára és a spiritualitásra is.

A második előadásban ft. Fóthy Zoltán somorjai plébános színes prezentáció segítségével vezetett be minket a templom teológiájába. A templom mint szakrális tér Isten és ember találkozásának a sajátos helye.

Ezután a tánc és az ének kapott főszerepet. A Ą. J. ©ulek gimnázium drámakörös diákjai igazán energikus és lelkes előadással keltették új életre a talán már a késői órán kicsit megfáradt nézőket. Az utána következő, az Assisi Szent Ferenc életét bemutató misztériumjáték sokak szemébe csalt újra és újra könnyeket. Az estét rövid Taizé-imádság zárta, melyen a fiatalok és az idősebb korosztály az oltár előtt ülve, együtt adott hálát az estéért, és kérte szerető Istenünk áldását a városra és Komárom minden lakójára.
Ezúton is köszönetet mondani a szervezők és az önkéntesek nevében ft. Elek László komáromi esperes-plébánosnak, aki az egész este főszervezője és támogatója volt, és aki oly sok holtponton lendített át minket derűjével és optimizmusával. A jó Isten fizesse ezt meg neki!

Ez az éjszaka talán nem tűnt többnek egy jól megszervezett rendezvénynél, de a szív változásait lassan érleli meg bennünk az Úr. Itt, ezen az éjjen úgy éreztük, hogy elkezdődött valami... Valami, ami egy sokkal nagyobbnak az elindítója. Valami, ami talán végre felrázza a keresztény ifjúságot, és összefogást hoz Krisztusért, az Egyházért és az egyházközösségért. Kérjük ehhez Isten áldását! Hozzon életünkbe kitartást, szeretetet és megértést egymás iránt!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép