Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Pécs: Szűz Mária szobor
Szép napot
Gyergyóalfaluban a Mária út zarándokai
2011-06-08 Forrás: Erdély.ma
A községbe érő Mária út zarándokainak köszöntésére tegnap délután három órakor megszólaltak az alfalvi harangok. A tizenöt fős csapat negyven nap alatt közel kilencszáz kilométert tett meg, 60 még előttük áll. Tizenöt személyt köszönthettek tegnap az alfalviak, közülük öten Budapestről indultak, a többiek út közben csatlakoztak hozzájuk Magyarország területén. A zarándokok gyalog teszik meg a távot Budapest és Csíksomlyó között, a Mária út vonalán haladva.
Egyházi zászlókkal, harangkongatással fogadott zarándokok elmondták, a megtett közel kilencszáz kilométer és a negyven nap gyaloglás nem fizikailag volt megterhelőbb, inkább lelki megpróbáltatást jelentett. Minden egyes településen, ahol megháltak, egy-egy szalag került a vándorbotra – az alfalviaké eddig a legfrissebb. Az éjszakát Borzonton töltötték, ma pihenőnap van, holnap hajnalban pedig az alfalviakkal folytatják útjukat, melyből már kevesebb mint hatvan kilométer van hátra.

A szokásostól eltérően csütörtökön, reggel hét órakor lesz a gyülekező, fél nyolckor indul Somlyóra az alfalvi csapat, mintegy 150-200 gyalogossal. A gyülekező István pap emlékművénél lesz, innen erednek útnak, „szólítva” a csomafalviakat és újfalviakat. Vaslábtól hegyen-völgyön át vezet az út, Csíkmagasán át érik el első szálláshelyüket, Csíkkarcfalvát. Aszfaltúton haladnak végig a második napon, s miután Somlyón köszöntik Máriát, visszatérnek Taplocára, második szálláshelyükre. Ünneplőbe öltözve vesznek részt a búcsús szentmisén az alfalviak, a zarándokok sorának élén, délután pedig indulnak is visszafelé. Hazaérkezésük vasárnap, az esti mise előtt várható.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép