Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jézus szobor
Szent Januarius
Elindultak a Csíksomlyói búcsúba
2011-06-09 Forrás: Erdély.ma
Elindult a gyergyóalfalvi keresztalja a Csíksomlyói Búcsúba. A hagyományok szerint a székely falú saját keresztjével vonul a búcsúra. Négyszáznegyvennégy évvel ezelőtt a Gyergyóalfalvi székelyek teremtették meg a búcsújárás hagyományát. Ennek tiszteletére ma is ők vezetik a zarándokok sorát. Hatvan kilométert tesznek meg gyalog.
A zarándokok a templom előtt gyülekeznek, együtt imádkoznak, majd a római katolikus pap áldásával útnak indulnak.

- Hálát adni megyek, mindenért. Egyszer azért, hogy mehetek, hogy egészségem van az út megjárásához, aztán mindenért, amit köszönhetek Istennek – mondta el Balázs József a gyalogos zarándoklat hagyományának újraindítója.

Idén a Mária utat bejáró budapesti zarándokok is csatlakoztak az alfalviakhoz. Ők 38 napja indultak, csaknem 900 kilométert gyalogoltak.

A hármas sorba állt zarándokok zászlóhajtással vesznek búcsút templomuktól és a vezérkereszt mögé felsorakozva indulnak el. A zarándokok a csengettyűk ritmusára menetelnek, imádkozva és énekelve végig a falvakon. A búcsúra több százezer hívő érkezik majd, szerte a világból.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép