Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Himnusz kézirat
Ha az élet
Adventi zenefesztivál Kolozsváron
2008-12-08 Forrás: Erdély.ma
Van, aki csöndben, van aki örömteli harsonával, dobszóval, gitárpengetéssel és énekléssel várja az év legutolsó és egyben legszebb ünnepét. Aki ez utóbbi mellett dönt, annak az adventi zenefesztiválok kiváló alkalmat biztosítanak az ünnepre való hangolódásban. Ilyen jellegű a Várom az urat elnevezésű adventi zenei fesztivál, amit minden évben nagy sikerrel rendeznek meg Kolozsváron.
A zene megszabadít a magánytól, a könyvespolc porától, az elszigeteltségtől. Ajtót nyit a testben, melyen a lélek kilép a világba, hogy barátkozzék. Kundera szavai megfelelően írják le a zenének azt a felemelő erejét, amit az belőle kivált. A zene magasabb dimenzióba emel, ahol a gondolataink messziről szemlélik a tulajdonképpeni énünket. Kívülről látod önmagad általa és így a megválaszolatlan kérdésekre is választ kapsz.

Ilyen és ehhez hasonló élményeket váltottak ki belőlem azok a zeneakkordok, amelyeket az Ifjúsági Keresztény Egyesület és a Főiskola Ifjúsági Keresztény Egyesület megrendezte ifjúsági zenefesztiválon eljátszottak vagy eldaloltak. Felléptek kolozsvári, marosvásárhelyi, sepsiszentgyörgyi ifjúsági együttesek, amelyek különféle zenestílusokban énekelték meg a Karácsonyt. Az egésznapos rendezvényen megfordult érdeklődők nemcsak zenei áhítatban részesültek, de az adventi vásáron kiállított megannyi kézimunkában is gyönyörködhttünk és vásárolhattunk.

Nagyszerű alkalom volt a találkozásra, beszélgetésre, éneklésre és az önmagunkra, önmagunkba figyelésre, amelynek következtében életre kelnek a karácsonyi várakozást, csendet megtestesítő gondolatok. Varázslat ez, amely a mélyre küldi a homokba írt haragos szavakat, és a felszínre hozza az egymásrafigyelést és a szeretetélmény minden apró részletét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép