Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Paolo Caliari festménye
Gyermekeket áldottak meg a székelyudvarhelyi Székely Kálvárián
2011-06-14 Forrás: Erdély.ma
Gyermekeket áldottak meg, és liliomokat szenteltek a Székely Kálvárián. Az Ugron család székelyudvarhelyi kápolnájánál szentmisét tartottak a Család éve tiszteletére.
Erdély jövőjét az édesanyák és a gyermekek jelentik. Általuk válik Erdély újra tündérkertté, ahogyan Csaba testvér meg fogalmazta a programjában – mondta a szászvárosi 93 éves Antal ferences szerzetes, aki Böjte Csaba atyával együtt szentelte meg a Páduai Szent Antal napjához fűződő hagyomány szerint a liliomokat, amelyek jelképesen az édesanyákat és a gyermekeket jelentik, és áldották meg a jelenlevő gyermekeket.

A helyszín a Székelyudvarhely melletti Mál-tetői Ugron kápolna, ahol évente kétszer tartanak szentmisét, Pünkösd hétfőjén és a kápolna búcsúján, ősszel, Kisboldogasszony napján.


Az ősi székely nemesi család a székelység történelmében jelentős szerepet játszó Ugronok ma szétszórtan a világon, itt találkoznak évente kétszer. Tavaly épült ki a székely-kálvária, Krisztus szenvedésének állomásai, a székelység sorsfordító történelmi dátumaival. Ez a kálvária pedig ma már a helyi közösségé, és a családok keresztútja lett.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép