Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rembrandt: József álma
Feszület (A)
Boldog II. János Pál szoborát avatják fel Szentendrén
2011-06-24 Forrás: Magyar Kurír
Péter-Pál napján áldja meg Paskai László bíboros Páljános Ervin szobrászművész Boldog II. János Pál szobrát Szentendrén, a Szent Péter-Pál-templom előtti Szent Erzsébet téren.
Az avatásra Péter-Pál napján, június 29-én szerdán, az ünnepélyes szentmisét követően, 19.30 órakor kerül sor. Beszédet mond többek között Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Harrach Péter országgyűlési képviselő is.

A szobor készítője Páljános Ervin. Miután az alkotás agyagból elkészített 1:1 méretű modelljét a szakmai zsűri alkalmasnak nyilvánította köztéri megjelenésre, a Szentendrei Keresztelő Szent János Plébánia megvásárolta az elkészítéséhez szükséges süttő-gazdabányai mészkövet, így ez év tavaszán a művész elkezdhette a szobor faragását.

Hazánkban több tucat alkotás emlékezik meg az előző Szentatyáról, de ez a szobor több puszta emlékezésnél – vallja Páljános Ervin szobrászművész, aki élete fő művének tekinti az elkészült alkotást.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép