Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
Templomszentelés és alapkőletétel a szilágyi Nagydobán
2011-06-28 Forrás: Erdély.ma
A Szilágy megyei Nagydoba felújított templomának szentelésén vett részt vasárnap Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter. A nagydobai református templom műemlék, amelynek felújítását a kulturális tárca hathatósan támogatta. A munkálatok elvégzése után vasárnap került sor a restaurált templom felszentelésére, amelyen ünnepi igehirdetést tartott Csűry István Királyhágó-melléki református püspök.
„Egy életerős, mindig tenni akaró közösséggel találkozom itt, a Szilágyságban. Az a közösség, amely építkezik, amely tervez, az legyőzte a 21. század legnagyobb betegségét, a kishitűséget.

Ez bennünket is megerősít, minket, akik az Önök akaratából és bizalmának köszönhetően végezzük munkánkat. Minket a legnehezebb időszakokon is az egység, az összetartozás vitt keresztül, így van ez ma is.

A Szövetség egységesen, összhangban mondott nemet arra a közigazgatási felosztási kísérletre, amely gyakorlatilag felszabdalta volna az erdélyi magyarságot. Nemet mondtunk egy olyan elképzelésre, amely elvette volna a döntési jogot az erdélyi magyarságtól.

A szövetség képviselői teljes összhangban mondtak nemet erre az elképzelésre, hallgatva az Önök, magyar közösségünk kérésére, tanácsára. Mi ilyen kérdésekben csak a magunk erejére számíthatunk, a mi problémáinkat senki nem vállalja fel és nem oldja meg helyettünk” – mondta el ünnepi beszédében az RMDSZ elnöke.

Az ünnepi istentiszteletet követően a résztvevők lefektették a tervezett gyülekezeti ház alapkövét, amely a kis- és nagydobai református hívek találkozási helye lesz.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép