Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szent Januarius
v.Nagy János László: Homokvihar iaz oázisnál
Közös múlt után közös jövő - interjú a budapesti lengyel nagykövettel
2011-07-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Szentjeink, királyaink, hit és hagyomány – mindez immár ezer éve köti össze a magyar és a lengyel nemzetet. A két nép barátsága azonban a jövőbe mutatóan új és új tartalommal telítődik, s ennek jó példája az, ahogyan az EU-elnökséget mintegy stafétát adja át egymásnak a két ország. Ahogy Roman Kowalski, budapesti lengyel nagykövet műsorunknak elmondta: a sikeres magyar elnökséget kívánják folytatni, tovább erősítve az európai értékeket.
A magyarul kiválóan beszélő lengyel diplomatával Balatonlellén beszélgettünk, az I. Magyar Világtalálkozó alkalmából, amelynek első napját a lengyel-magyar barátságnak szentelték.

A civil kezdeményezésű rendezvény június 30-a és július 3-a között gyűjti egybe a Balaton partján a Kárpát-medencében illetve szerte a világban élő magyarokat.

A közélet, a tudomány, a kultúra, a vallás, a művészet, a gazdaság, a civilszféra és a sport világának képviselői egyaránt jelen vannak a világtalálkozón.

A rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődött a balatonlellei katolikus templomban.

A katolikus, református és evangélikus felekezetű hívek imádkoztak a magyarság összefogásáért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép