Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Kisasszonynapi búcsú
Medjugorje-i látnokok
Wilhelm Schraml passaui püspök köszöntője Scheffler János boldoggáavatásán
2011-07-03 Forrás: Magyar Kurír
Elhangzott Szatmárnémetiben 2011. július 3-án, a boldoggáavatási szentmisén. felolvasta Klaus Metzl, a passaui püspök helynöke. - Mélyen tisztelt Bíboros urak, Kedves Testvérem, Jenő püspök, - Kedves szatmári egyházmegyés Hívek, - Kedves Testvéreim! - Ebben a meghitt órában ünnepelték Scheffler János püspök boldoggá avatását, akit a szentháromságos Istenbe vetett hitéért az embertmegvető kommunista hatalom megkínzott és ennek következtében 1952-ben mártírhalált halt.
Hitét megélve egy olyan időben tett tanúságot, melyet sokan önök közül személyesen is megéltek vagy elszenvedtek.
Néhány nappal ezelőtt a németországi Lübeck városában három papot iktattak a boldogok sorába, mivel – mint Scheffler János a kommunizmus idején – ők is a nacionalista-szocialista diktatúra idején megvalloták Jézus Krisztust és az egyházat.

E három pap és Scheffler János püspökük, ez a négy boldoga egyházunknak, hűségesen vallották az evangélium tanítását, azt a tanítást, amely szerint életünket a gondviselő Isten szeretete vigyázza. Tanúságot tettek a tanítás mellett, hogy Isten teremtényei vagyunk és Isten Jézus Krisztus személyében az élet teljességét ígérte és adományozta nekünk. Tanúságot tettek arról is, hogy nem a halálé az utolsó szó

Szent Pál apostol így fogalmazz erről a korintusiaknak írt levelében: „Mindenben úgy viselkedünk, mint Isten szolgája: Nagy türelmet tanúsítva a megpróbáltatásban, a szükségben, a szorongattatásban; ha vernek, fogságba vetnek, fellázadnak, ha elfáradunk, virrasztunk, böjtölünk... mint akiket halálra szántak, mégis élnek, mint megkínzottak, de belé nem haltak; mint szomorúak, mégis mindig vidámak, mint szűkölködők, mégis sokakat gazdagítók, mint akiknek semmijük sincs, mégis mindenük megvan.” (2Kor 6,4-10)

Bár napjainkban a politikai körülmények megváltoztak, de Jézus Krisztus igénye velünk szemben, hogy a föld végső határáig tanúi legyünk, most is megmaradt. A jövőben is fontos a Jézus Krisztusba vetett hitünk, hűségünk és szeretetünk megvallása. A világnak szüksége van mindannyiunk tanúságtételére.

Szent István diákónus, első vértanú és a passaui székesegyház védőszentjének, valamint Boldog Scheffler János püspök közbenjárását kérve, erősödjünk meg a szentháromságos Istenbe vetett hitünkben és kérjük mindenható áldását.

Wilhelm Schraml
passaui püspök köszöntőjét felolvasta a vikáriusa, Dr. Klaus Metzl
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép