Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Karika fatemploma
Koronázási ékszerek
Habsburg Ottó teste Bécsben, szíve Pannonhalmán lesz
2011-07-04 Forrás: HÍR24
Habsburg Ottó földi maradványait a bécsi Kapucinusok Templomában, míg szívurnáját Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra. Habsburg Ottó saját maga kérte, hogy szívurnája Pannonhalmán legyen, mert Pannonhalma igen közel állt a szívéhez. A közlemény szerint a szívurna egy hagyomány a Habsburg családban, több családtagnak is helyeztek már el ilyet.
A titkárság azt nem közölte, hogy a szívurnát mikor helyezik el. Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án helyezik örök nyugalomra, a bécsi Kapucinusok Templomában. A főherceg lelki üdvéért egy nappal később a budapesti Szent István-bazilikában tartanak szentmisét.

A 98 éves korában elhunyt Habsburg Ottó szívét a Pannonhalmi Bencés Főapátság bazilikájának altemplomában helyezik örök nyugalomra - mondta Hortobágyi Cirill perjel hétfőn az MTI érdeklődésére. Az urnahelyet az altemplom padozatának középpontjában alakították ki, és márványlappal zárják majd le.

Habsburg Ottót diákkorában pannonhalmi bencés szerzetes tanárok oktatták a magyar nyelv és a magyar történelem ismeretére, és készítették fel az érettségire. Irántuk érzett háláját rótta le Habsburg Ottó azzal, hogy 1990-ben, nem sokkal a rendszerváltás után, inkognitóban ellátogatott a Pannonhalmi Főapátságba és a kriptában virágot helyezett el volt tanárai sírjára – mondta el Hortobágyi Cirill.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép