Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Apátistvánfalvai Szent István templom oltára
Szent Emilia
Kettős református ünnep – Kórustalálkozó Baróton
2011-07-05 Forrás: Erdély.ma
Az úr dallal való szolgálását és az Isten hajlékának elkészülését ünnepelték szombaton és vasárnap a baróti reformátusok. A Zathureczky Gyula kórus által tizennyolcadik alkalommal megrendezett kórustalálkozóra Erdélyből és az anyaországból érkeztek a fellépők; az öt esztendeje felszentelt templom ünnepére a hazaiak mellett ott voltak az utóbbi években elszármazottak is. Úgy sikerült, ahogy 2007. január 13-án a presbitérium eltervezte: a templom használatba adásának napja a hazatérés napjává vált.
Szombaton délelőtt a Csala Kürtje fúvószenekar körzenével hívta a barótiakat a református közösség talán legjelentősebb eseményére, majd a Zathureczky kórus két elhunyt karnagya, Kónya Pál és Zakariás Attila sírjánál tisztelegtek.
A templomban Barót polgármestere, Nagy István és a ba­róti egyházközség lelkésze, Krizbai Imre üdvözlőszavait követően Négyfalu kórusa, a baróti Roz­maring Kórus, Ara­nyos­eger­begy Református Ve­gyes Kara, Brassó Magyar Evan­gélikus Kórusa, Alsórákos Református Vegyes Kara, Sepsi­szentgyörgy Magyar Férfidalárdája, Gyón Református Kórusa, Kisbacon Református Kórusa lépett fel, zömében vallási dalokkal.

A baróti új templom felszentelésének ötödik évfordulóján Székely András nyugalmazott református esperes hirdetett igét. A Pál apostol Timotheushoz írt első levelében található igére alapozott beszédében azokról a drága kincsekről beszélt, melyek nem tapinthatóak, szemet nem kápráztatnak, de értékük minden ember alkotóerejét meghaladják. Ez a kincs az erőt adó hit, az egyetemes egyház alapját adó közösség és a ház, melybe nem csak anyagot, hanem lelket is építettek. Barót polgármestere Krizbai Imrének mondott köszönetet, amiért vállalta a templom építésével járó fáradalmat, majd azok felé fordult, akik anyagi áldozatukkal hozzájárultak a város egyik ékességének számító hajlék elkészüléséhez. Az egyházmegye üdvözletét Márkó Oszkár főgondnok hozta el, a gyülekezet gondnoka, Baló András az építéshez szükséges isteni gond­viselésről szólt.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép