Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Engedjétek hozzám őket
Muzsikáló angyalok (A)
A Pápai Ház Prefektúrájának közleménye a Szentatya júliusi tevékenységéről
2011-07-07 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek július 7-én, csütörtökön délután a Castel Gandolfo-i pápai rezidenciára költözik át, ahol nyári pihenő időszakát tölti. A nyári hónapok folyamán a pápai magán- és különleges kihallgatásokra nem kerül sor. Július hónapban a szerdai általános kihallgatások is elmaradnak, a következő augusztus 3-án lesz. Vasár- és ünnepnapokon az Úrangyala imádáságát a Szentatya a Castel Gandolfo-i nyári rezidencián tartja meg.
XVI. Benedek nyári pihenőidőszakáról P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő adott tájékoztatást. A Szentatya másodjára választja a Lazio tartománybeli kisvárost pihenőidőszakának eltöltésére. Castel Gandolfo már hosszú idő óta a pápák nyári rezidenciája, amelyet II. János Pál változtatott meg egy időre, ő ugyanis a hegyekben töltötte vakációját. Castel Gandolfo kiváló helyszín arra, hogy a Szentatya pihenni tudjon – mondta P. Federico Lombardi rádiónknak adott interjújában. Nyugodt környezet parkokkal, kertekkel, ahol a pápa sétákat tehet; a levegő friss, mivel magasabban fekszik Rómánál; továbbá a tudományos, kulturális tevékenység végzésére, valamint az imára is van megfelelő helyszín.

A Szentatya minden idejét kihasználja, pihenőidejét olvasással, írással tölti. Titkára így nyilatkozott. „A pápa számára a legmegfelelőbb pihenés a tudományos kutatás és teológiai, szentírási témák kidolgozása, írása, ugyanis ez az, amelyet a Szentatya nagyon nagy örömmel végez. P. Lombardi hozzáfűzte, hogy a Szentatya azért is választja Castel Gandolfo-t, mert jól tudja, hogy ezzel számos embernek megkönnyíti nyári munkáját.

A Szentatya számára tehát a nyári pihenőidőszak egyben készülődés is az elkövetkezendő nagyobb eseményekre. Augusztusban Spanyolországba megy az Ifjúsági Világtalálkozóra, továbbá már most gondol őszi németországi látogatására. Másik fontos elfoglaltsága a Názáreti Jézusról szóló művének befejezése. Elmondta, hogy egy harmadik kötettel kívánja azt lezárni, amely Jézus gyermekkoráról szól majd.

Ezen kívül – mondta még P. Lombardi – a Szentatya minden vasárnap Úrangyala imádságot mond, amelyek Castel Gandolfo-ban különösen szép, családias hangulatban zajlanak. A hívek itt közelebb érzik magukat a pápához, ugyanis a rezidencia udvarán néhány méter távolságban vannak tőle. Augusztustól újra megtartja a szerdai általános kihallgatások, amelyek előre láthatólag – a hívek létszámától függően – Castel Gandolfo-ban zajlanak majd.

Ezt követően, szeptembertől számos teendője lesz a Szentatyának: Anconába látogat, hogy lezárja az olasz nemzeti Eucharisztikus Kongresszust, majd a hónap végén Németországba utazik. Így tehát annak ellenére, hogy a Szentatya szeptemberben is Castel Gandolfo-ban tartózkodik, mégis mondhatjuk, hogy akkor már a megszokott pápai tevékenységét folytatja. Minden bizonnyal szeptember végén tér vissza a Vatikánba – tájékoztatott P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép