Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendégKépek a galériából

Donato Bramante: Krisztus az oszlopnál
kulcsok
„Habsburg Ottó mély hitű katolikus volt” - nyilatkozta Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek az elhunytról
2011-07-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Simon Ferenc atya, az ausztriai magyar katolikus hívek főlelkésze sajtószemlében számol be arról, hogy hogyan méltatja az osztrák közvélemény a július 4-én elhunyt politikust, a dinasztia utolsó trónörökösét. Habsburg Ottó magyarnak vallotta magát, ezt bizonyítja az is, hogy szívét – kérésére – Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra.
Az osztrák sajtó nagyra értékeli a politikus törekvéseit, amelyek Európa egyesítésére irányultak. 1979-től kezdve, mint az Európai Parlament képviselője sokat tett a kelet-európai országokért, közöttük Magyarországért. Beszédét minden alkalommal magyarul kezdte, illetve az ülések elején egy üres széket állított ki középre, jelezve a földrész elnyomott országainak hiányát.

Habsburg Ottót Európa atyjai között tisztelhetjük, nevétől elválaszthatatlan az 1989-es soproni páneurópai piknik, amely a Berlini Fal összeomlásának nyitányát jelentette.

„Génjeiben hordozta a földrész egyesítésének célját. Ezt a XX. és XXI. század eszközével, a politikával kívánta megvalósítani” – állapítja meg tudósításában Simon Ferenc atya, ausztriai magyar főlelkész.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép