Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

II. János Pál szobor
Máriabesnyői kegytemplom
Boldog Scheffler János ereklyéje előtt
2011-07-13 Forrás: Magyar Kurír
A közelmúltban boldoggá avatott szatmári püspök, Scheffler János ereklyéje előtt róhatják le tiszteletüket a hívek július 17-én, vasárnap a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen, a Kármel-hegyi Boldogasszony-búcsú alkalmából. A szentkúti ferencesek július 17-én 8.30-tól fogadják a zarándokokat, biztosítják számukra a gyónási lehetőséget.
9.50-kor Reszler Mihály nagykárolyi főesperes tart katekézist Boldog Scheffler János vértanúságáról.

A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Schönberger Jenő szatmári püspök. A szentmisét követően körmenetet tartanak Boldog János püspök ereklyéjével, és kérik közbenjárását a magyar nemzetért.

A zarándoklat a 14 órakor kezdődő litániával zárul.

„Magyarországon ezen a napon emlékezünk meg először a Szatmári Egyházmegye vértanú püspökéről – nyilatkozta Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató. Az ünnepre sokan érkeznek a Szatmári Egyházmegyéből. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, hogy nemzeti kegyhelyünkön együtt imádhassuk Urunkat, aki a Szűzanya oltalma és a vértanúk példája által is megmutatja irántuk való szeretetét.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép