Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Lisieux-i Teréz ereklyéi
Zarándokok népviseletben
Böjte Csaba Újvidéken mondott szentbeszédet
2011-07-18 Forrás: Erdély.ma
Zdenko Gruber nemrégiben Jeruzsálemben felszentelt ferences tegnapi újmiséje alkalmából Újvidékre látogatott Böjte Csaba ferences, hogy az újvidéki születésű ferences testvérének délutáni újmiséjén ő mondja a magyar szentbeszédet. Ezt megelőzően Böjte Csaba, akit az idén Európa Polgára díjjal tüntettek ki, az újvidéki Kapisztrán Szent János ferences templomban Harmath Károly atyával együtt mutatta be a vasárnap délelőtti magyar misét, amelyen szép számban megjelentek az újvidéki hívek és tisztelők.
Csaba testvér, aki az erdélyi árvák segítőjeként vált ismertté és megbecsült szerzetessé, a misén mondott szentbeszédében és a mise utáni beszélgetésben egyaránt a „csendes, egyszerű názáreti családi élet” megélésére biztatta az egybegyűlteket, emlékeztetvén arra, hogy a belülről jövő szeretet és a másik ember elfogadásának szándéka olykor csodákra képes és a legádázabb ellenséget is meghátrálásra készteti.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép