Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Balázs és Szent Dénes
Almáshidai fatemplom
A püspök azokhoz szól, akik nem mennek nyaralni
2011-07-19 Forrás: Magyar Kurír
Giuseppe Giudice, az olaszországi Nocera Inferiore-Sarno püspöke azokhoz intézett néhány szót, akik különböző okok miatt nem tudnak nyaralni menni. Egyházmegyéje közelében sem tengerpart, sem turisztikai térség nincs. A püspök ezzel a néhány mondattal azokra is gondol – és nem kevesen vannak ilyenek –, akik különféle okokból sohasem nyaraltak, és most sem tehetik meg: betegek, ágyhoz kötöttek, mozgássérültek, ezek családtagjai vagy gondozói; számos család, akik nem mehetnek el egy nap szabadságra sem és sok egyedülálló ember.
„Osztozom élethelyzetetekben, és azt mondom nektek: a püspök sem megy nyaralni, és mellettetek van. Egy kicsit ugyan pihen, például többet imádkozik a kápolnában. Könyvtárba megy, hogy olvasson egy jó könyvet. Múzeumba, hogy megcsodáljon egy műalkotást. Leül egy fa alá egy barátjával vagy egy pappal beszélgetni, vagy az udvarban megpróbálja összeszedettebben imádkozni a rózsafüzért. A szobában marad, és jó zenét hallgat, elmegy valakit meglátogatni, akinek vigaszt nyújthat. A kertben Szentírást olvas, és elmélyül Istenben. Akkor jó nyaralást! – zárta szavait a püspök. Anélkül is, hogy elutaznánk lakhelyünkről, találhatunk egy kis időt magunk, mások és az Úr számára. Kevésbé fáradtan, kipihenten és örömteli szívvel térünk majd haza” – idézi a SIR Giuseppe Giudice szavait.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép