Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kolozsvári Szent Mihály templom  16.
Szent József tiszteletére szentelt templomot
Harangszentelés Debrecenben
2011-07-21 Forrás: Magyar Kurír
Két új haranggal gazdagodik a debreceni Szent Anna-székesegyház, melyeket Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke szentel fel július 26-án. A templomépítő gróf Csáky Imre bíboros tiszteletére készíttetett 315 kg-os harangot Reviczky Éva, a bagaméri Tompa Kft magyarországi képviseletének igazgatója és a Szent Anna egyházközség hívei adományozták. A Boldog II. János Pál pápa tiszteletére készíttetett 160 kg-os harang Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspökének adománya.
Az új harangokat a debrecen-nyíregyházi megyéspüspök július 26-án, a székesegyház búcsújának napján délelőtt 10 órakor szenteli fel a templom bejárata előtt.

A szentelési ünnepségen Orosz Lőrinc, a Szent Anna-székesegyház plébánosának köszöntője után Reviczky Éva adományozó tart ünnepi beszédet.

A harangokat ezt követően emelik a helyükre, Gombos Miklós harangöntő mester irányításával. A harangszentelésen közreműködik a Szent László kórus.

A harangokat előző nap, a délelőtti órákban szállítják a templom elé, nemzeti színű virágkoszorúval díszítik, és egész éjszaka őrzik, a szentelési ünnepségi kezdetéig.

A Szent Anna-székesegyház búcsúi szentmiséjét július 26-án 18 órakor Bosák Nándor megyéspüspök mutatja be.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép