Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Vadrózsa  si.
Szent Teréz
A pápa Castel Gandolfo-ban: pihenés és munka
2011-07-22 Forrás: Vatikáni Rádió
Amint a múlt év júliusában, XVI. Benedek idén is ezeket a napokat pihenéssel és munkával tölti. Több ideje van az elmélkedésre, személyes olvasásra, a természet szemlélésére: sétál a kertben, rózsafüzért imádkozik magántitkárával. Szokása szerint találkozik közvetlen munkatársaival, a bíboros államtitkárral és más prelátusokkal, hétfőn fogadta Malajzia miniszterelnökét. Sok könyvet hozatott át a Vatikánból készülve spanyolországi és németországi apostoli útjára.
De mindenekelőtt „A Názáreti Jézus” c. kétkötetes monográfiájának kiegészítésén dolgozik: egy kis harmadik kötetben megírja Jézus születése és gyermeksége történetét. Egy másik téma is szívén fekszik Ratzinger pápának: a hitről eszmélődik, minthogy közeleg a II. Vatikáni zsinat megnyitásának (1962. okt. 11.) 50. évfordulója, amelyen szakteológusként részt vett kezdettől fogva.

Annakidején (1967-ben) VI. Pál hangsúlyozta: A zsinat ugyan nem tárgyal kifejezetten a hitről, de szövegeinek minden oldala a hitről szól. Emlékezetes, hogy VI. Pál 1967. június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok vértanúságának 19. centenáriumán meghirdette a „Hit évét”, és egy év múlva „Isten népe hitvallásának” ünnepélyes felolvasásával zárta le.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép