Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

 Vác-Felsőváros-i Református templom
Skapuláré érem
A családnak van jövője – családtábor a Szombathelyi Egyházmegyében
2011-07-26 Forrás: Magyar Kurír
A Szombathelyi Egyházmegye családtáborát július 18. és 23. között rendezték meg Zalaegerszegen. A zárónapon Veres András püspök tartott előadást a felnőtteknek, A család a jövő címmel. - Előadásában kifejtette: a család életében a gyermekek nevelésében, de a tágabb közösség életében is igen fontos feltétel a közös értékrend és az értékazonosság.
„Amikor egy fiatal házastársat keres, legyen gondja arra, hogy a választottja is vallásos legyen, mert ha nem így történik, akkor magunkra vállalunk egy hatalmas terhet, amit az elején még jól bírunk, de az idő haladtával nagyon nehéz lesz. A közös értékrend az egyik legfontosabb dolog a párválasztás terén is. Az értékazonosság, az értékközösség fogja az összetartozást biztosítani a családban és a társadalomban is. A bűnnel, az értéktelenséggel rövid időre sem szabad megalkudni! Ha továbbra sem a keresztény értékeket teszik az Európai Unió alapjává, akkor darabjaira fog hullani. Ott, ahol nincs meg a szeretet, a Jézus által adott értékrend, nem fog tudni hosszú távon működni a közösség.” Egy jó házasságban, családban az összefogás spontán létezik – fogalmazott.

Kiemelte azt is, hogy a jövőben is szükség lesz családokra, szentségi házasságban élő párokra, akármennyire is próbálják ennek az ellenkezőjét sugallni.

Az egyhetes tábor eseményeiről bővebb beszámoló olvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép