Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Rubens festménye
Rembrandt: Belshazzar ünnepsége
Ferencesek és barátaik két keréken
2011-07-26 Forrás: Erdély.ma
Mi akkor biciklizünk, amikor (nekünk) jól esik. Ezt mindenki saját belátása szerint értelmezze! Vasárnap reggel indultunk útnak Csíkszereda tapsteréről, mindössze alig negyede a ferbites nagy csapatnak esőben igyekezett a várost elhagyni és együtt megbirkózni a hideg esővel. Sokan kitartóan tekertek, zápor verte a fejüket, de nem adták fel. Én személy szerint nem voltam képes a lehető legügyesebben kitartani, megfordultam és hazamentem. Ugyanakkor arra gondoltam, hogy Isten biztosan nem szeretné, hogy lemaradjak két év után erről a túráról.
A hivatalos első nap köddel fogadott, és csak remélni tudtam, hogy ebből még lehet jó idő. Kissé elkeserített, ahogy a Nyerges-tetőhöz közeledve cseperegni kezdett. Ketten araszoltunk az úton, egymást biztatva, segítve. Nyakunkba esett a fákról pár vízcsepp, amikor édesapám hívott telefonon, hogy merre járunk, nem esett-e bajunk útközben. Persze a fáradtságon kívül semmi bajunk nem volt, Istenünk keze tartotta a kormányainkat. A Nyerges-tetőn már-már napsütés várt, mosolyogva köszönt nekünk az erdő, amely mellett suhantunk aztán lefele.

A tetőről leérve csatlakozhattunk a túrázókhoz, akik épp korai ebédjüket fogyasztották már, és akik kedvesen üdvözöltek bennünket. Ebéd után (újból) felfele indultunk. A csapat kitartó volt, semmi sem akadályozta a haladást, ránk mosolygott Istenünk arca, ott volt a közelünkben, átölelt egy kellemes szellővel és homlokon csókolt néhány napsugárral. A tetőn pedig akkor pihentük, amikor jól esett. Megint. Viszont nincsen az a zápor, ami el tudná kedvteleníteni ezt a nagy csapatot, ami Istenben együtt a természetért biciklizik. Rövid pihenő után száguldottunk lefele, megszilárdítva egy-egy kapcsolatot magunk között, hiszen nemcsak a magunk testi épségére kellett figyelnünk, hanem minden társunkéra is, akik a közelünkben gurultak. Kialakult egy-egy olyan szál, ami visszavezetett magába, viszonzott volt minden pillantás, amivel egymás mellett elhaladtunk.

Csíkszentkirályon Tibor testvér folytatta az ebédnél elkezdett beszédét, ami Dávid és Góliát történetét foglalta magában. Ebédnél megtudtuk, hogy mindenkinek vannak góliátjai, amik megakadályozzák az embert abban, amit elérni szeretne, ezért szükség van dávidokra is, amelyek pedig segítenek abban, hogy legyőzzük a bennünk rejlő góliátokat. A szentmise prédikációja ennek a folytatása volt.

Csíkszeredába érkezve finom vacsorával koronáztuk meg a délutánt, amit közösen költhettünk el. Este pedig népdalokkal tarkított időtöltésen vehettünk részt. Ezalatt a húgom elmesélte, hogy előző nap (amit én megszakítottam a megfázás és átázás miatt. Mint kiderült, sokan ezzel találták szembe magukat, csak kevesebb elkeseredéssel járt.), tehát előző nap az úgynevezett regisztráláson csak úgy vehettek részt, hogy a kapun belépve szökőspárgázniuk kellett, egyet ugrottak, és máris bent voltak. A délutánt különböző játékokkal múlatták: voltak ismerkedős játékok és olyanok is, amelyek a kellemes időtöltést biztosították. Este egy filmet néztek meg közösen, ami tulajdonképpen egy felkészítő volt a biciklitúra témájára, ennek a címe Végtelen hit.

Késő este van, a túrázók többsége már alszik. Holnap délutánra vár Gyergyószentmiklós!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép