Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Fények a dom-ban, Topor M.
Michelangelo: Teremtés harmadik napja
A Csillagpont adománya a görög protestánsoknak
2011-07-26 Forrás: Református Egyház
A Magyarországi Református Egyház kétévente megrendezett ifjúsági találkozójának, a Csillagpontnak záró istentiszteleti perselypénzét, mintegy 1200 eurót a nehéz helyzetbe került Görög Protestáns Egyház megsegítésére ajánlották fel. - Görögországban a diakóniai költségvetés fele hiányozni fog az év végére, tájékoztatta Ódor Balázst, a Református Egyházak Világszövetségének európai alelnökét, az MRE külügyi irodavezetőjét Dimitris Boukis, a Görög Protestáns Egyház főtitkára.
A Görögországot sújtó gazdasági válság hullámai elérték a Görög Protestáns Egyházat is, nem kapnak állami támogatást szolgálataikhoz, gyülekezeti tagjaik adományaiból tartják fenn magukat.

Az új görög adótörvény szerint a bérleti bevételeket és az 1000 euró feletti adományokat is 20%-os adókulcs terheli, ami lényeges forrásokat von el a diakóniai munkától.

Ezzel együtt a munkanélküliek aránya is aggasztóan magas (20%), számos egyháztag keresőképtelenné vált.

Súlyos helyzetet okoz, hogy a lelkészi nyugdíjak kifizetése miatt jelentős hitel felvételére kényszerült az egyház, illetve az, hogy már 17 gyülekezet nem képes eltartani lelkipásztorát a meglévő 26-ból.

Júniusra számos diakóniai szolgálatot megszüntettek forráshiány miatt, és a hiány további növekedésével számolnak az egyházvezetők.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép