Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szűz Mária szobor
Guido Reni: Dávid és Abigél
A gyermekeknek jó családokra van szükségük
2011-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Minden egyes fiatalnak biztosítani kell, hogy erőszaktól és viszályoktól mentes családi környezetben növekedjen és tanuljon, ahol a boldogság, a szeretet és a megértés légköre uralkodik – hangsúlyozta Francis Chullikatt érsek, a Szentszék ENSZ állandó megfigyelője New York-ban a július 25-én és 26-án lezajlott tanácskozáson. Emlékeztette a küldöttségeket, hogy a család egy férfi és egy nő közötti házasságon alapul.
Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában is szerepel, hogy a család a társadalom természetes és alapvető egysége, amelyet a társadalomnak és az államnak is védelmeznie kell. Felhívta figyelmüket arra, hogy számos fiatal vágyakozik olyan személyes kapcsolatokra, amelyeket az igazság és a szolidaritás jellemez, valamint olyan családra, amely egységes.

A fiatalok jelentik az emberiség jövőjét és meghatározó szerepet játszanak annak alakításában, amikor felnőttekké válnak. Ahhoz, hogy ezt felelősen tegyék, szükségük van megfelelő nevelésre, amely képessé teszi őket a jó és a rossz, az erény és a bűn megkülönböztetésére. Utalt az ifjúságról tartott magas-szintű ENSZ ülés záródokumentumára, amely érinti a fiatalok elleni erőszak megszüntetését, egészségük és jólétük előmozdítását, a fiatal bevándorlók jogainak védelmét, az oktatás színvonalát és az oktatáshoz való egyetemes hozzáférés biztosítását. Chullikatt érsek kiemelte, hogy a gyermekek és a fiatalok jogait a természetes erkölcsi rend szabályaival összhangban kell védelmezni és megerősíteni. A relativista mentalitás, amely szerint minden egyenlő módon értékes és nem léteznek igaz és abszolút viszonyítási pontok, nem vezet hiteles szabadsághoz, hanem instabilitást, zavart és a pillanat öröméhez való vak alkalmazkodást eredményez, amelynek a fiatalok a világ bizonyos kultúráiban ki vannak téve.

A 2011-es madridi Ifjúsági Világtalálkozó XVI. Benedek vezetésével lehetőséget ad majd a fiataloknak, hogy ünnepeljék és előmozdítsák életük spirituális dimenziójának fontosságát, amely a személyre vonatkozó igazságban gyökerezik. Több, mint egy millió fiatalt várnak az augusztusi nemzetközi találkozóra a spanyol fővárosba – zárta felszólalását Francis Chullikatt érsek, a Szentszék állandó ENSZ megfigyelője a New York-ban megtartott magas szintű tanácskozáson az ifjúságról.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép