Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Carlo Crivelli: Madonna
Kérve kérlek
A hit tanúságtevői mutatják az utat a látható egység felé
2008-12-10 Forrás: Vatikáni Rádió
A keresztény hit tanúságtevőinek újra felfedezése volt a célja az ősz folyamán az észak-olaszországi Boséban lezajlott találkozónak. Az október 29. és november 2. közötti tanácskozást az Egyházak Világtanácsa Hit és Rend bizottsága a boséi kolostorral együtt szervezte. A 80 résztvevő különböző keresztény felekezetek és országok képviseletében vett részt a tanácskozáson, közöttük voltak ortodoxok, katolikusok, protestánsok és pünkösdisták.
Fontos előrelépés lenne az egyház látható egysége felé, ha a különböző felekezetek elismernék egymás hitének hőseit, akik tanúságot tettek az Evangélium igazságáról életükben, valamint közösen emlékeznének meg róluk – hangsúlyozták a szimpózium résztvevői az egyházaiknak írt üzenetükben. A korábbi felekezetközi erőszak megbánása és megbocsátása akkor jelenik meg leginkább, amikor közösen elmélkedünk azokról, akik haláluk előtt megbocsátottak üldözőiknek.

Az üzenetben megfogalmaztak javaslatokat is a jövőre vonatkozóan. Ezek között szerepel az éves megemlékezés a különböző felekezetű hitvallókról a keresztény egységhét során vagy Mindenszentek napján illetve, hogy az ökumenikus imaciklusba be kellene illeszteni a hitvallók, szentek és vértanúk történeteit. Helyi párbeszédet kell folytatni ezekről a személyekről és nyomtatott vagy internetes formában közzé kell tenni a hozzájuk kapcsolódó ismereteket. Bár az egyes felekezetek különbözőképpen értelmezik a szentek közbenjárását, a szentté avatást, az ereklyék tiszteletét, a bűnbocsánat gyakorlatát, a boséi találkozó résztvevőinek üzenete elismeri, hogy fontos helyet kell biztosítani a hitvallók emlékezetének. A tanúságtevők ösztönzést jelenthetnek minden egyházi közösség számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép