Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szeretetteljes
Csomagol
Adventi hangverseny a tiszakécskei református templomban
2008-12-11 Forrás: Református Egyház
Ádvent közismerten a várakozás ideje. Várjuk a karácsonyt; várjuk, hogy valami különös történjék. Miközben ezek a gondolatok töltik meg napjainkat talán meg is feledkezünk arról, hogy nem csak mi várunk, hanem akár minket is várhatnak. Várnak ránk egy templompadban, egy közösségben, egy tétova, tanácstalan pillanatában. Talán évek óta várnak ránk, hogy betöltsük azt a szerepet, amire rendeltettünk, hiszen ahogy a papköltő mondja: "ki van jelölve a helyed, ne nyugodj, míg meg nem leled."
De minden várakozás jelentéktelen ahhoz mérten, hogy a teremtő Isten maga is vár. Nyilvánvalóságában és elrejtettségében, szeretetében és kegyelmében éppen az embert, a vétkest, minket vár. Ez az a pont, ahol az emberi törekvés, akarás, dicsekvés értelmetlenné válik, hiszen Isten hozzánk fordulása egészen lefegyverez bennünket. A megszólító Úr vár ránk ezen az ádventen is! Ne várjon hiába!

Róla, Jézus Krisztusról zengnek énekeink és orgonánk 2008. december 14-én 16 órakor kezdődő hagyományos ádventi koncertünkön. Az idén alapításának 120. évfordulóját ünneplő Szabolcska Mihály Református Énekkar igen nagy megtiszteltetésként értékeli, hogy erre az ünnepi hangversenyre olyan kiváló orgonaművész vállalta a közös zenés bizonyságtételt, mint Pálúr János, a Budapest Fasori Református Templom orgonistája, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona- és improvizáció tanára.

Pálúr János annak a 80-as évek végén feltűnt orgonaművész generációnak egyénisége, akik közül többen a legnagyobb nemzetközi díjakat hozták haza a magyar kultúra e területén. Felsőfokú és posztgraduális tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire-on végezte. Tanárai Baróti István, Lehotka Gábor és Olivier Latry voltak.
Még tanulmányainak idején megnyerte a mecheleni Flor Peeters verseny és a budapesti Gárdonyi Zoltán emlékverseny I. díjait, évekkel később a párizsi nemzetközi orgonaverseny I. díját, a Párizsi Nagydíjat és a verseny különdíját. CD felvételein - melyek között szerepel Robert Schumann és Maurice Duruflé összes orgonaműve is - a legszebb magyar orgonák portréit rajzolja meg. Európa 12 országában és az Egyesült Államokban adott hangversenyeket.

Hangversenyünkön közreműködnek továbbá a nagykőrösi Református Tanítóképző Főiskola hallgatói, a kecskeméti Végh Mihály Énekkar és a Tiszakécskei Református Kollégium diákjai. Mindenkit szeretettel várunk!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép