Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

6. - Könyörögj érettünk!
Mátraverebély-Szentkút
Katolikus szervezetek üzenete a poznani klímakonferenciához
2008-12-11 Forrás: Magyar Kurír
Mintegy 170 katolikus szervezet képviselői gyűltek össze a lengyelországi Poznanban, ahol ezekben a napokban zajlik az ENSZ klímaváltozásról szóló konferenciája. A katolikus szervezetek által indított kampány célja, hogy sürgesse a cselekvést az éghajlatváltozás megállításának érdekében.
A kampányt, amelyet a Nemzetközi Karitász és a CIDSE (Coopération Internationale pour le Développement et la Solidarité – Nemzetközi Együttműködés a Fejlesztésért és a Szolidaritásért) közösen indított, sajtótájékoztatón jelentették be Poznanban.

Az akció keretében több mint 90 katolikus bíboros, érsek és püspök által aláírt levelet intéztek a Poznanban tárgyaló államoknak, s szolidaritásra hívnak fel a világ legszegényebb országaival. Egyben gyors cselekvésre szólítják fel a fejlett ipari államokat, amelyek a világ szén-dioxid-kibocsátásának 70%-áért felelősek. A fejlődő országok egyre kevésbé képesek megbirkózni az éghajlatváltozás következményeivel, és leginkább ők vannak kitéve az egyre kiszámíthatatlanabb időjárási jelenségeknek, valamint a klímaváltozás egyéb hatásainak – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A poznani konferencián közel 200 ország 8000 képviselője vesz részt. A december 1-től 12-ig tartó tanácskozás célja többek között a Kiotói jegyzőkönyv eredményeinek értékelése, és egy átfogó megállapodás előkészítése a 2009 végén Dániában megrendezendő klímavédelmi csúcstalálkozóra.

A konferenciához intézett felhívásról és a kampányról angol nyelven a Nemzetközi Karitász és a CIDSE olvashatnak bővebben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép