Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Rembrandt: Belshazzar ünnepsége
Mária szobor
A Neokatekumenális Út lelkiségi mozgalom magyar fiataljainak zarándoklata a madridi Ifjúsági Világtalálkozón
2011-09-05 Forrás: Vatikáni Rádió
A katolikus ifjúsági világtalálkozón Madridban, a Neokatekumenális Úton járó magyar fiatalok 200 fős csoportja is részt vett, a Magyarországról regisztrált 1.700 zarándok között. A Szentatya felhívásának eleget téve, a világ összes Neokatekumenális csoportjával egyetemben, a magyar fiatalok is zarándoklatukat több napos evangelizációval kezdték.
Nyolc csoport, négy napon keresztül, a Madridba történő kiutazás előtt, Magyarország különböző településeinek terein, utcáin hirdette Krisztus szeretetét a napszaknak megfelelő dicsérettel és a kettesével való küldésben szólították meg az adott helység lakosait. Ez a missziós tevékenység nem új a Neokatekumenális Úton járók számára, hiszen 2008-ban Sydneyben és környékén, ez év májusában pedig Düsseldorfban is hasonlóan hirdették a Jó Hírt.

A tanúságtétel segítette a fiatalokat a lelki felkészülésben a Szentatyával való találkozásra, hiszen folyamatosan tapasztalhatták a csodákat és a Szentlélek erejét az útjuk során. A zarándoklat nem összehasonlítható egy társas utazással, itt mindig az Isten cselekszik, az emberi tervezést és szervező képességet folyamatosan felülmúlja, azt rendszerint átírja. Isten akaratának a befogadása – még ha az visszautasítással vagy megaláztatással is jár- a legfontosabb tapasztalat, amely átsegítette a fiatalokat azokon a nehézségeken, amelyek a tömegből (több mint 1 millió ember!), a hőségből, a viharból, vagy a porból adódtak.

A Szentatya egyértelmű üzenete, amely a hit, kizárólag közösségben való megtapasztalásáról és megéléséről szól tovább erősítette az Úton járó fiatalokat és segítette őket hivatásuk tisztázásában is. Hagyomány, hogy a Neokatekumenális Úton járók az Ifjúsági Világtalálkozó befejezését követően, elsősorban a hivatástisztázás céljából összejönnek. Nem volt ez másként Madridban sem, hiszen a város központjában lévő Cibeles téren több mint 300.000 fiatal gyűlt össze hétfőn este Rouco bíboros elnökletével, az Út vezetői, hét bíboros és 60 püspök részvételével.

A papi és szerzetesi hivatásra való felszólítást követően 5.000 fiú és 3.200 lány kapott püspöki áldást a madridi Főposta előtt felépített hatalmas színpadon. Ezek a fiatalok életüket ajánlották ott Jézus Krisztus szolgálatába, ami sok más, nem hívő fiatal szemében butaságnak és értelmetlen dolognak tűnik. Ennek ellenére ez egy igen fontos jel a Világ számára, hogy Péter Egyházával egységben, a kis közösségekben megélt hit milyen teremtő erővel bír és Jézus Krisztust hirdetni nem, hogy balgaság, de a legfontosabb dolog!

Örömmel és várakozással nézünk a 2013-as év elé remélve, hogy Isten megadja annak a lehetőségét, hogy minél több magyar fiatal juthasson el Rio de Janeiro-ba, a legközelebbi Ifjúsági Világtalálkozó helyszínére!

Varga Zoltán szervező beszámolója
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép