Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Tulipánok (A)
Szent I. Callistus
Kisasszonynapi búcsú Baróton
2011-09-09 Forrás: Erdély.ma
A hagyományt követve Kisboldogasszony napján reggel fél hétkor a baróti keresztalja a katolikus templomtól indult a temető mellett álló, Szűz Mária tiszteletére emelt kápolnához búcsút tartani.
Az 1755-ben emelt kápolnában Pap Márton káplán arra kérte a híveket, nézzenek magukba, tekintsenek végig életükön, s mérjék fel, milyen jó, Istennek tetsző, illetve a hittel nem összeegyeztethető dolgokra mondtak igent.

A mai társadalmat önzőnek nevezte, olyannak, melyben mindenki csak a mindenáron érvényesülni akarást tartja szem előtt, s közben mind hátrább sorolják a legfontosabb értékeket.

„Mindinkább az együttélést választják a fiatalok, ám a házasságot, a valódi családalapítást, azaz a gyermekvállalást és az egymással való törődést már nem igénylik. Nem akarják vállalni, hogy apákká és anyákká váljanak, az élet forrásai legyenek" – mondotta Pap Márton.

Az áldozást követően az egyházközség zászlói alatt zenével vonult a főtérig a mintegy száz baróti hívő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép