Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet (A)
Szent Willibrord
"Isten szavának igézetében" – megjelent P. Szentmártoni Mihály SJ könyve
2011-09-13 Forrás: Vatikáni Rádió
Örömmel közöljük kedves hallgatóinkkal, hogy megjelent P. Szentmártoni Mihály könyve: „Isten szavának igézetében” címmel. Ez a könyv Mihály atyának a Vatikáni Rádióban elhangzott homíliáit tartalmazza, amelyeket hallgatóink három éven nagy érdeklődéssel követtek minden csütörtökön este. Sokan kérték, hogy az elmélkedések jelenjenek meg könyv formájában is. Megkértük magát a szerző Mihály atyát, hogy mutassa be a könyvet.
P. Szentmártoni: Én is örömmel jelentem, hogy megjelent a várva-várt könyv és mindjárt hozzáteszem, hogy igen szép kivitelezésben, az Agape kiadó gondozásában. Kezdeném a tartalommal. A Vatikáni Rádióban elhangzott homíliákat kiegészítettem még egy sor elmélkedéssel, amelyek akkor kimaradtak, mert arra a vasárnapra abban az évben ünnep esett. Egyeztettem a stílust is, amiben nagy segítséget jelentett a lektor, aki nagyszerű munkát végzett a nyelv és a stílus szempontjából. A könyv külsőleg is igen elegáns, nagy formátumú, 400 oldalnyi terjedelmű, nagy betűkkel írt szöveggel, minden homília új oldalon kezdődik. Ezúton szeretném megköszönni P. Harmath Károly ferences atyának, az Agape kiadó igazgatójának a nagy gonddal elkészített kiadványt.

VR: Kinek ajánlja Mihály atya ezt a könyvet: csak papoknak, vagy tágabb hívő olvasóközönségnek is?

P. Szentmártoni: Természetesen mindenekelőtt a papok veszik majd nagy hasznát a könyvnek, amikor vasárnapi szentbeszédükhöz keresnek ihletet. De a könyv szerkezetében olyan, hogy bárki érdekelt haszonnal olvashatja, mint lelki olvasmányt. Ehhez nagy segítséget nyújtanak az alcímek, amelyek egy-egy tömör mondatban összefoglalják az evangéliumi szakasz alapüzenetét, amint ezt az Előszóban is olvashatjuk.

VR: A könyv beszerezhető Magyarországon, az alábbi címen:

Agape, 6791 Szeged, Széksósi út 16, Tel. 62 444 002 begin_of_the_skype_highlighting 62 444 002 end_of_the_skype_highlighting
e-mail: agape123@invitel.hu
ára 3.400 forint.

Beszerezhető Szerbiában is:

Agape, 21000 Novi Sad, Cara Dusana 4, Tel. 021 469 474
e-mail: agape@eunet.rs
ára 800 dinár.

A könyv megtalálható Magyarországon a katolikus könyvesboltokban is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép