Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Paolo Caliari: Mózes megtalálása
Murillo: A pásztorok imádása
Jó magyarnak lenni – Állampolgársági eskü Berettyóújfaluban
2011-09-15 Forrás: Erdély.ma
Emlékezetes nap marad a szeptember 14-e huszonkét margittainak. E napon tették le magyar állampolgársági esküjüket a testvértelepülésen, a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban.
A Pocsaly Zoltán alpolgármester által vezetett csoportot Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere fogadta. A ceremónia egy zeneiskolás fiú trombita szólójával, valamint Babits Mihály Áldás a magyarra című versének elszavalásával vette kezdetét. Ezt követően Muraközi polgármester köszöntötte a margittai küldöttséget. „Jó magyarnak lenni akkor, amikor két nappal ezelőtt magyar iskolát avattak Margittán, és jó magyarnak lenni most is, amikor testvérvárosunk lakosai itt, Berettyóújfaluban válnak a Magyar Köztársaság tagjaivá” – mondta az elöljáró.

Az eskü szövegét könnyekkel a szemükben mondták el a margittaiak, majd a Himnusz csak fokozta a meghatódottságot. Állampolgársági esküt tett Pocsaly Zoltán alpolgármester, valamint Bradács Aliz, a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház igazgatója is.

Az eskü utáni papírmunka alatt felcsendült a Bánk bán operából ismert „Hazám, hazám” ária. A 22 eskütevőből kettő már másodjára mondhatja el magáról, hogy magyar állampolgár lehet. Az állampolgárságot bizonyító díszes dokumentumot Muraközi István nyújtotta át a Magyar Köztársaság legújabb állampolgárainak.

Az eskütétel után pezsgővel köszöntötték az új magyar állampolgárokat, mialatt Vitányi István országgyűlési képviselő, Berettyóújfalu önkormányzati képviselője üdvözölte „honfitársait”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép