Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fekete Madonna
Lőcsei oltár
A tiszta szerelemért imádkoztak országszerte
2011-09-22 Forrás: Magyar Kurír
Negyedik alkalommal hirdette meg az Országos Lelkipásztori Intézet, Bíró László püspök védnökségével a „Tiszta szerelem” országos ifjúsági imaestet szeptember 21-ére. - A következő tizenhat helyszínen imádkoztak együtt fiatalok és idősebbek, házasságra készülők és már házasok vagy hivatásukat keresők: Budapest (Örökimádás-templom, Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia), Nagyoroszi, Tápiósáp, Salgótarján, Zagyvapálfalva, Új-Hatvan, Eger, Debrecen, Nyíregyháza, Hódmezővásárhely, Kaposfüred, Győr, Szombathely, illetve határainkon túl Szatmárnémeti, Kolozsvár, Beregszász.
Az Örökimádás-templomban a házigazda a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség volt. A szentmise után három fiatal házaspár tett tanúságot tisztaságuk útjának közös felfedezéséről, majd a körülbelül két-háromszáz fiatal szentségimádásban imádkozott együtt az elköteleződésért, tiszta szívért.

A szentmise főcelebránsa, Bíró László püspök szentbeszédében hangsúlyozta: a tisztaság nem a test visszautasítása, hanem éppen a test értékelése. II. János Pál pápa tanításai alapján kiemelte, hogy a keresztény ember nagyra értékeli a testet, hiszen emberi testben jelent meg közöttünk Istenünk jósága és emberszeretete, a testünk által jönnek létre maguk a szentségek is.

A test és a szexualitás határtalan mélység, érték, Isten ajándéka. A tisztaság egy gazdagság szemlélését jelenti, a titok felfedezését, nem valaminek az elutasítását, tiltását. A test az isten- és emberszeretet szentségi jele, a szeretet kifejezője és megvalósítója – emelte ki a főpásztor. Arra bátorította a fiatalokat, hogy érdemes elindulni a biztos úton, bátran, erősen, jókedvvel – írta az alkalomról Kiss Mónika szociális testvér.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép