Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Gabriel von Max: Jézus megygógyít egy gyereket
Fatimai Bazilika és a tér
Vox Columbellae Dalostalálkozó Ájon orgonaszenteléssel
2011-09-27 Forrás: Felvidék.ma
A III. Vox Columbellae idei dalostalálkozója 2011. szeptember 23-25. között valósult meg. A Vox Columbellae, valamint a Bódva Egyesület jóvoltából ezen eseménynek a Szepsi Városi Művelődési Központ, a nagyidai Schell Kastély, a péderi református, valamint az áji római katolikus templom adott otthont. Ez utóbbi helyszínen, azaz az áji templom falain belül egy időben a felújított orgona felszentelésére, ünnepi avatására is sor került. 2011. szeptember 25-én, délután 15 órai kezdettel ismét megtelt e kis közösség temploma.
A helyi Önkormányzat, valamint a tornai és áji egyházközösség nevében megszervezett orgonaavató gálahangversenyre meghívást kaptak az orgona felújítását felvállaló VÚB nadáció- alapítvány képviselői, a környező falvak atyái, lelkipásztorai, polgármesterei, hívei és minden kultúrkedvelő egyaránt.

A Rieger márkájú orgona javítását poprádi szakemberek végezték el.

A dalostalálkozó keretén belül felléptek a Szerbiából, a törökkanizsai Vajdaságból érkező Tiszagyöngye népdalkórus tagjai, Finnországból a Loimann Ifjúsági Vegyeskórus, Bodnár Attila a Vox Collumbellae karnagya, a Nagyidai Hagyományőrzők, Havasi Katalin operaénekesnő, valamint Tóth Rita Zsófia váci orgonaművésznő.

A kellemes kikapcsolódást és művészi élményt nyújtó templomi orgonakoncert után a meghívottakat a kultúrházban ünnepi fogadás várta.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép