Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szent György templom  sgy.
Lourdes-i kedvencem
„Az emberiségnek szüksége van a megbocsátásra”
2011-10-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Október 1-e és 5-e között a Krakkó melletti Łagiewniki kegyhelyen tartják az Isteni Irgalmasság második világkongresszusát, amelynek mottója: „Az irgalmasság a remény forrása”. Az itt lévő kolostorban töltötte élete utolsó éveit Szent Fausztina, az Isteni Irgalmasság apostola, a harmadik évezred első szentje. Itt halt meg 1938. október 5-én.
Karol Wojtyła krakkói érsek 1963-ban indította el a szerzetesnő boldoggá avatási eljárását. II. János Pál 1993-ban boldoggá, majd a 2000-es jubileumi évben szentté avatta Fausztina nővért. 2002-ben a Łagiewniki kegyhelyen a lengyel pápa az egész világot az Isteni Irgalmasság oltalmába ajánlotta.

Az első világtalálkozóra 2008-ban került sor Rómában Christoph Schönborn és Stanisław Dziwisz bíborosok kezdeményezésére.

A mostani kongresszus október 1-én, szombaton délután kezdődött Dziwisz krakkói bíboros érsek köszöntőjével. A három órakor elimádkozott isteni irgalmasság rózsafüzére után Schönborn bíboros mondott beszédet.

A program szerint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek október 5-én, szerdán délelőtt tart szentbeszédet a 11 órakor kezdődő szentmisén, amelynek főcelebránsa Schönborn bíboros lesz.

Camillo Ruini bíboros, a kongresszus egyik szervezője rádiónknak adott interjújában kifejtette, hogy II. János Pál boldoggá avatása után még nagyobb jelentőségű ez a találkozó, hiszen a pápa az Isteni Irgalmasság nagy apostola volt a XX. és XXI. században.

Szent Faustina Kowalska, a misztikus szerzetesnő, Jézus Krisztus révén közvetlenül megtapasztalhatta Isten korunk emberei iránti irgalmasságát. II. János Pál második enciklikáját, amelynek címe: „Dives in Misericordia” – az irgalmasságban gazdag Istennek szentelte.

Ma talán sokan nem ismerik ezt a témát, de az emberiségnek jelenleg különösen nagy szüksége van Isten irgalmasságára – folytatta Ruini bíboros. Boldog II. János Pál egész pápaságán végigvonult az irgalmasság témája. Földi élete végén, utolsó könyvében megállapította: „az Isteni irgalmasság az egyetlen korlát, amely határt szab a világban jelenlévő gonosznak.”

A pápa ezt saját maga is megtapasztalta életében: a nácizmustól a kommunizmusig. Péter utódaként a nyugati szekularizáció ellen is küzdenie kellett. II. János Pál valóban tanúságot tett Isten irgalmasságáról és életében is megvalósította azt mindenki irányában – nyilatkozta Ruini bíboros, aki 20 éven át volt Wojtyła pápa közvetlen munkatársa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép