Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Lengyel Adrienn: Éjszaka a Téren
Debreceni református Nagytemplom (A)
Új református templomot építenek Debrecenben
2011-10-05 Forrás: Magyar Kurír
A százhúsz férőhelyes templom a debreceni Lencz-telepen épül. Ünnepélyes alapkőletétele október 8-án kerül sor. Az új templomot 2013-ban szeretnék átadni. Az ünnepélyes esemény szombaton délután 14 órakor kezdődik a Monostorpályi út és a Cseresznye utca sarkán található telken. Az alapkövet Bölcskei Gusztáv püspök és Kósa Lajos polgármester helyezik el. Az ünnepi istentiszteleten Bölcskei Gusztáv hirdet igét.
A munkálatok megkezdését előzetes felmérés előzte meg, amely szerint az ott lakó emberek döntő többsége örömmel fogadná, ha egy új templom épülne a városrészükben. Több mint kétszáz család jelezte, hogy szívesen tartozna az új gyülekezethez.

A templom a tervek szerint hatvan millió forintból épül meg, ennek egyharmadát a Debreceni Református Egyházmegye templomépítésre elkülönített alapból fedezi, az egyházkerület hat millió forinttal támogatja idén a munkálatokat, a kerekestelepi gyülekezet pedig egy millió forinttal. A templomot 2013-ban szeretnék átadni.

A területen már bekötötték a közműveket, és a tervek szerint még ebben az évben engedélyeztetik a megtervezett épület kivitelezését és befejezik az alapozást. Jövőre tervezik megépíteni a teljes épületszerkezetet, úgy, hogy 2013-ra a belső kivitelezési munkák maradjanak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép