Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szív
Belügyminisztériumi elismerés a Magyar Református Szeretetszolgálatnak
2011-10-07 Forrás: Református Egyház
„Az összefogás eredményt hozott: egy év alatt újjáépült a vörösiszap-katasztrófa által sújtott térség″ – fogalmazott kedden Devecserben Pintér Sándor. A belügyminiszter köszönetet mondott minden, a mentésben részt vevő állampolgárnak, szervezetnek. Elismerő oklevelet és érmet kapott többek között a Magyar Református Szeretetszolgálat is.
2010. október 4-én szörnyű katasztrófa történt, egymillió köbméter vörösiszap ömlött Kolontárra és Devecserre, mely mindent magával ragadott, nem kímélt semmit. Nyolc ember rögtön életét vesztette, két ember a maró lúgtól a kórházban halt meg.

„Nem természeti katasztrófa volt, emberi felelőtlenség okozta″ – szögezte le Pintér Sándor a vörösiszap-tragédia egyéves évfordulóján tartott devecseri megemlékezésen. A miniszter kiemelte, még tombolt a vörösiszap-ár, amikor már megkezdődött a mentés. Akik állva maradtak, azok mentették a rokonokat, szomszédokat, egymást, perceken belül ott voltak a tűzoltók és a mentők is.

Pintér Sándor köszönetet mondott minden, a mentésben részt vevő állampolgárnak, szervezetnek. Leszögezte, a munka gyors és szakszerű volt, igazi összefogást lehetett tapasztalni. „Összefogtak a helyiek és összefogott egész Magyarország, összefogtak a kormány tagjai is, hogy megújítsák a környéket, újjáépítsék Kolontárt és Devecsert″ – mondta a miniszter az évfordulón.

A rendvédelmi szervek mellett Pintér Sándor ugyancsak köszönetet mondott az adakozóknak, a segélyszervezeteknek, külön kiemelte az MTA és a BME kutatóinak gyors segítségét, valamint a nemzetközi szervezetek segítő kezét. A katasztrófa elhárításában való részvételért a miniszter kitüntetéseket is átadott, a Magyar Református Szeretetszolgálat nevében Pál Sándor vette át az elismerő oklevelet és az érdemjelet. A Magyar Református Szeretetszolgálat összesen 18 millió forint értékben nyújtott segítséget a segélyezési időszakban, a rehabilitáció során pedig 33,3 millió forint értékben segített a bajbajutottakon.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép