Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Távoli
Lelkesitő gondolatok Csaba testvértől
Mohos Gábor: egyetlen katolikus egyház van, ehhez tartozásunkat vallhatjuk meg a népszavazáson
2011-10-07 Forrás: Magyar Kurír
Az MKPK titkársága az utóbbi napokban több közleményt is kiadott a népszámlálási kérdőívekkel kapcsolatban. Mohos Gábor, az MKPK titkára a Katolikus Rádiónak és a Magyar Kurír szerkesztőségének adott nyilatkozatában erősítette meg, hogy a katolikus szó bejelölése most már interneten is lehetséges, és ennek bejelölésével tudjuk legegyszerűbben kifejezni a katolikus egyházhoz való tartozásunkat. A nyilatkozat az alábbiakban olvasható.
Az utóbbi napokban nagyon sok helyről sokféle visszajelzés érkezett a népszámlálással kapcsolatban, még pedig egész konkrétan a hitünk megvallásával kapcsolatban, amelyre püspöki konferenciánk is felhívta a hívek figyelmét.

Kértük azt, hogy hitünkből fakadóan Krisztushoz tartozásunkat, amely kereszténységünknél fogva egy természetfeletti szentségi kapcsolat az Istennel, valljuk meg a népszámlálás kérdésére adott válaszunkkal. Sajnos az a helyzet alakult ki, hogy eleinte, ha valaki a katolikus szót szerette volna beírni, akkor erre a számítógépes rendszer nem adott lehetőséget, hanem egy hosszú listát kínált föl, amin nem mindenki tudott eligazodni, hiszen nem várhatjuk el, hogy mindenki jártas legyen a vallástudományban. Szerencsére sikerült elérnünk, hogy október 5-én hajnaltól a rendszer most már a katolikus szót önmagában is elfogadja. Ez a legegyszerűbb és legtermészetesebb kifejezése az egyházhoz való tartozásunknak, hiszen egyetlen katolikus egyház van, egyetlen egyházhoz tartozunk, az egyetemes katolikus egyházhoz. Ezt vallhatjuk meg most a népszámlálás során.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép